Ambulante Begeleiding

Ambulante begeleiding betekent dat je begeleid wordt in jouw thuissituatie. Zit je niet lekker in je vel? Voel jij je vaak alleen of eenzaam? Trek jij je steeds meer terug en voel jij je onzeker in het contact met anderen? Vind je het lastig om iedere morgen op te staan en jouw dag op een prettige manier in te vullen? Laat je de post en de administratie steeds vaker liggen omdat je het overzicht niet meer hebt? Is het rommelig in jouw huis en onrustig in jouw hoofd? Dan heb je wellicht behoefte aan ondersteuning bij jouw dagelijkse bezigheden.

Misschien heb je net dat zetje in de rug nodig om zelf de draad weer op te pakken. Dan kun jij je aanmelden voor ondersteuning/ begeleiding. Bij de intake die dan volgt bespreek je met ons jouw hulpvraag, wensen en behoeften. Samen brengen we in kaart waarbij jij begeleiding kunt gebruiken en welk soort stijl van begeleiding het beste bij jou past. Dit kan van toepassing zijn op een of meerdere levensgebieden en/of te maken hebben met psychosociale problematiek. Het kan zijn dat je hulp nodig hebt bij het op orde brengen van jouw administratie en financiën. Het aanbrengen van overzicht of het vinden van een passende dag invulling. Het aanbrengen van structuur en regelmaat.

De doelen waaraan jij wilt werken, worden in jouw begeleidingsplan beschreven. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, is één of zijn twee afspraken per maand voldoende. Heb je meer behoefte aan ondersteuning, dan zie jij je hulpverlener vaker. Mocht fysiek contact niet mogelijk zijn is beeldbegeleiding eventueel een mogelijkheid. Jouw hulpverlener biedt een luisterend oor en doet er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen, daar waar dat nodig is. Jouw begeleider denkt met je mee in mogelijkheden en leert je omgaan met jouw beperkingen. Jij leert dus jouw kwetsbaarheden te zien én jouw talenten. Je begeleider coacht waar mogelijk en ondersteunt waar dat nodig is. Altijd binnen de grenzen van wat op dát moment passend is.