Levensfase Problematiek

Wat wil dat eigenlijk zeggen? Elk moment van je leven zit je wel in een bepaalde levensfase. Puberteit, adolescentiefase, dertigersdilemma, huwelijk, samenwonen, midlifecrisis, werkloos, de overgang, 50-plussers, 60-plussers, pensionado’s en noem maar op. Mensen kunnen problemen ervaren met het omgaan met de veranderde omstandigheden.

Bij elke fase die een mens meemaakt wordt deze gekenmerkt door verwachtingen en onzekerheden. Verwachtingen waar men niet altijd aan kan voldoen of denkt te kunnen voldoen. Je wordt onzeker, raakt in een dip. Meestal lukt het om met mensen/ vrienden dierbaren erover te praten en eruit te komen omdat het beeld dat men van zichzelf heeft, niet altijd klopt.

Door deze levensfaseproblematiek kan men zich belemmerd voelen in het dagelijks functioneren. Men gaat tobben en zich afvragen doe ik het wel goed. Worden somber, slapen slecht, twijfelen bij beslissingen die genomen moeten worden. Men komt in een vicieuze cirkel terecht. Dit kan leiden tot (psychische) klachten zoals: angst- en spanningsklachten, onrustgevoelens of somberheidsklachten, slaapproblemen, moeite met het maken van keuzes, moeite met omgaan met veranderende levenssituaties en het gevoel hebben van onvrede en twijfel.

We kunnen meer dan we denken. Maar er zijn ook momenten waarop we niet meer geholpen kunnen worden door onze naaste en dat men professionele hulp nodig heeft.

Dan kunnen wij je op weg helpen en mocht blijken dat wij je onvoldoende kunnen helpen kunnen we samen kijken naar andere mogelijkheden.